Skip to content

Kundaliniyoga

Kundalini er en yogaform, der anvender både fysiske og mentale øvelser samt afspænding. I praksis kombineres bevægelse, åndedræt og det mentale fokus for at bringe krop, sind og sjæl i samklang og balance.
Øvelserne styrker blandt andet kirtel- og nervesystemet og udvider lungekapaciteten. Der findes mange, mange sæt øvelser, der er sammensat af forskellige fysiske stillinger (også kaldet for kriyaér), som hver især har et specifikt formål, der enten kan være fysisk eller mentalt – f.eks. at optimere fordøjelsen, styrke ryg og lænd, forøge ens handlekraft eller opbygge mere indre ro.
Det fysiske sæt øvelser efterfølges ofte af en meditation, som kan være stille eller aktiv med brug af kropstillinger, håndbevægelser og meget ofte lyd—både i form af musik, sange og mantraer, som enten reciteres højt eller mentalt. Der findes meget smuk musik, der anvendes i kundaliniyogatimen. Herunder også anvendelse af gong.
Kundalini Yoga kaldes også for bevidsthedens yoga, fordi vi bevæger os ind i sindets og følelsernes mange lag.
Det er en praksis, der stimulerer vores sanser og giver os adgang til at transformere vores mentale og emotionelle begrænsninger og opdage vores potentiale, så vi kan leve og virke fra et mere kærligt og intuitivt sted. 

Final-Dorthe Logo-2